Från en annan planet


Idag har jag och Viggo varit på stan träffade mamma/mormor, blev bjuden på fika toast på coffy house smaskigt, tack tack. På spårvagnen hem läser jag i metro tidningen om en kvinna som passerade en man gåendes med sin åtta månaders dotter i barvagnen, hon hade grepat tag i hans jacka vid nacken gett hon slag med både näve och handväska sedan försökt att ta dottern. En annan man kom förbi och den utsatta mannen bad om hjälp, den främmande mannen lyckades inte rubba kvinnan utan en joggare kom till undsättning och fick ner kvinnan på backen. Under det hela hade kvinnan skrikit att hon var ”från en annan planet” och att det va hennes barn. I förhör hade kvinnan sagt att barnet hade sagt till henne: snälla hjälp mig!

Tänker på det som själv är mamma, vad skulle man göra om en sådan galning dök upp? Hade inte kunnat ens tänka mig att det finns sådana människor, men som sagt det finns människor till allt.RebeccaTegnér


Vad är problemet?

Ibland förstår inte jag hur vissa människor tänker eller fungerar uppe i knoppen? Jag själv som mamma skulle aldrig kunna säga att "Det funkar inte så i mitt liv, förstår du!" Vi har Niklas dotter varannan vecka, bor i en 2: a på 60kvm sover 4 personer i ett sovrum och tanken på att sova ger mig panikångest. Vi börjar bli oroliga för hur hon ska kunna ta sig till dagis eftersom att vi inte har egen bil eller råd just nu, prioriterar större boende. Under sommaren och hösten har vi fått låna svärmors bil men det börjar bli kallt och cykla till jobbet så snart är det slut på den lösningen. Under vårat ”krismöte” var jag fortfarande gravid och skulle föda till näst kommande månad. "Krismötet" handlade om att göra situationen bättre för Emilia och att börja med varannan vecka.  Vi kom överens om att ha varannan helg till Viggo kommit och sedan ett nytt möte och gå vidare därifrån, vi kom även överens om att dela på barnbidraget eftersom att hon kostar lika mycket för oss som för mamman och att vi skulle få lite mera hjälp med bil och större boende. Inget här hänt och ingen har hört av sig. Vi har försökt att tala med mamman om situationen men hon förstår inte, talar om för oss att om inte vi klarar av att ha henne hamnar hon hos en fosterfamilj. Aldrig säger jag bara, vi kan lite gärna få ha Emilia på heltid och så kan hon få träffa mamma varannan helg. Det handlar ju inte om att inte klara av henne, vi vill mer än gärna ha henne bara det att våran situation är som den är..  Jag älskar Niklas så man bara kämpar på,  men hur länge ska man orka se på när ett barn far illa. Var tvungen att köpa nya vinterkläder vart ju sånt tjafs om att inte få ha hennes kläder under våran vecka, saken var ju det att kläderna är i stl 92 och flickan har stl 104. Nu har hon dubbla uppsättningar av vinterkläder i rätt storlek känns bra att man kan underlätta för henne men mår så dåligt av att se det hela. Vissa människor ska inte ha barn eller jobba med vissa jobb helt enkelt..Vinterskor

Emilia´s sko.

Termobyxa och en olle

Skor , termobyxa och en olle

Vinterjacka

Hela vinterstasen med skor, termobyxa, olle, jacka och ett björnarsel.RebeccaTegnér
Läggdags!

Ser ett litet ljus i allt mörker, badar Emilia på kvällarna hon ska åka buss och hälsa på alla sina släktingar leka med fisken som sprutar vatten. Jag minns inte att det var så kul av att bada? Emilia älskar ju verkligen att borsta sina tänder, har berättat för henne att det finns en karies och baktus som bor i munnen. De håller på och bygger hus, spelar fotboll och att det äter glass. Efter tandborstningen får hon välja ut en bok som ska läsas för henne, (betti äsa mia sova, tatt boten) hon blir så lugn och avslappnad och somnar nästan på direkten..

Nättserken på dags att sova


RebeccaTegnér


Inprogrammerad robot

Känner verkligen att man går på rutiner, händer inget nytt samma sak dag ut och dag in. Alla hushålls sysslor, barn och en massa tjat och en delvis lat karl Måste ske en drastisk förändring orkar inte mer snart. River och skär inombords..RebeccaTegnér


Slutet av veckan

Ett bra avslut på denna vecka, en hel dag med syster. Tessi överaskade oss med tårta och bullar blev lite fika, Tessi utmanade Nicke i lite left for dead kul att han får någon att spela med. Imorgon kommer det efterlängtade "lilla" paketet Älskling går på hel spänn, hoppas den är fin eftersom jag själv inte sett den.

Lina och jonny kom förbi en sväng underkvällen och grabbarna hittade genast kontrollerna och spela hela kvällen medans vi tjejer satt och kollade in lite hundvalpar. Skulle vara mysigt med en till familjemedlem men inte än på ett bra tag vill inte ha hund i en lägenhet, vill att den ska ha lite utrymme och friheten att kunna ta sig ut på en tomt osv.

Förstår inte varför jag blivit så tokig i tacos under graviditeten avskydde jag verkligen det men nu är det så otroligt gott vart det till middag idag. 

som vanligt blir det soffmys framför tvn med cola och pringles som vart kvar från igår, Film: Apornas planet
Älskar dig min underbara pluttRebeccaTegnér


Smaskigt Värre

Mums!

Idag har Viggo smakat på banan och persika, hela ansiktet rynka ihop sig och han vart som ett litet russin. Andra skeden var bättre. Efter ett par skedar var han helt galen, ville bara ha mer och mer. Lill killen vart sur när godiset var slut.

Viggo har kommit på hur han ska söva sig själv ligger och blundar med en nynnande ton Niklas och jag kan inget annat än att små le är Viggo får för sig en massa tokheter.

Vart hemma hos mamma och frirat lilla brodern som fyller 19 år idag, GRATTIS! åt lite fetmat och sedan hemfärd.


Mys i soffan med cocacola och pringles, film: CatwomanRebeccaTegnér


RSS 2.0